Cooking challenge n°1 : Hot Cross Buns

petits pains

Hot Cross buns are traditionally made for Easter in the UK.

They’re perfect for breakfast, toasted with some butter or jam !

1. Ingredients to make 8 buns:

a) For the buns :

- 400 g of flour

- 1 packet of yeast

- 50g of sugar

- a pinch of salt

- 2 eggs (1 for the dough and one for the glazing at the end*)

- 25cl of warm milk

- 50g of warm butter

- 100g of dried fruit (raisins or cranberries or apricots...)

- a teaspoon of cinnamon

* 1 pour la pâte et un pour vernir les pains au pinceau avant la cuisson

b) For the crosses

- 4 Tablespoons of flour

- 4 Tablespoons of water

 

2. Instructions:

 

1. Pre-heat your oven at 180 C°

2. To make the bread dough, put the flour, the sugar, the yeast then the milk, the butter and        1 egg into a large bowl. Add a pinch of salt. Mix the ingredients together

3. Add the dried fruit and mix again

4. Knead the dough for 2 minutes.

5. Cover the dough with plastic film . The dough rises in aproximately1-2 hours.

6. Punch down the dough to release the air, then shape into 8 buns. Roll the buns in your hands.

7. Cover the buns with a kitchen towel and let them rise for about 1 hour.

8. In a small bowl mix 4 tablespoons of flour with 4 tablespoons of water. Put the mixture in a piping bag .

9. Cover the buns with 1 egg using a brush and pipe the crosses on top.

10. Bake for 20 minutes until golden brown.

 

 

Vocab

Food and ingredients

- Buns : petits pains

- Jam: de la confiture

- Bread dough : la pâte à pain

- Yeast : levure (désydratée de boulanger)

- Cinnamon : cannelle en poudre

- Sugar : sucre

- Dried fruit : fruits secs

- Dried cranberries : airelles séchées

- Dried apricots : abricots séchés

- Raisins : Raisins secs

- Flour : farine

- Salt : sel

- Warm milk : du lait chaud

- Mixture:  mélange

            - glazing: le glâçage

 

Measurements:

- a teaspoon of : une cuillère à café

- a tablespoon of : une cuillère à soupe

- a pinch of : une pincée de

- a packet of : un sachet de

 

Kitchen utensils:

an oven : un four

a bowl : un bol

a kitchen cloth : un torchon

a piping bag : une poche à douille

            a brush : un pinceau

Actions:

- Pre heat :préchauffer

- Mix : mélanger

- Pour : verser

- Add: ajouter

- Knead : pétrir

- Cover : couvrir

- Rise: monter, gonfler.

- Punch down: frapper avec le poing

- Release the air : laisser l’air s’échapper

- Shape into 8 buns: couper la pâte pour la modeler en 8 morceaux

- Roll : rouler en boule

- Let rise: laisser gonfler

- Pipe : utiliser une poche à douille pour dessiner les croix

- Bake : cuire au four

 

Cooking tips:

 

  drapeau anglais

 

              You can add orange zests into your dough or If you like spices, you can add 4 spices  seasoning or ginger .

 

              If you have one you can use a mixer for your dough .

 

              You can let the dough and the buns rise in your oven at 30C°

 

              If you don’t have a piping bag you can make one with cooking paper :

 

https://www.youtube.com/watch?v=973ClRJr1M0

 

              When preparing the mixture for the crosses, make sure it’s very sticky and thick

 

 

 

 

                                                                                      Quelques astuces de cuisine

 

  drapeau francais

 

 

      Vous pouvez rajouter des zests d’orange dans la pâte, ou si vous aimez les épices, vous pouvez rajouter du mélange 4 épices ou du gingembre.

 

      Si vous en avez un, vous pouvez mélanger la pâte au robot

 

      Vous pouvez faire lever la pâte et ensuite les pains dans votre four à 30°C

 

      Si vous n’avez pas de poche à douille, vous pouvez en fabriquer une avec du papier cuisson:

https://www.youtube.com/watch?v=973ClRJr1M0

 

       Assurez-vous que la pâte pour faire les croix soit collante et épaisse; elle ne doit pas être liquide.